Startskottet

Allt började när Madeleine och Helen träffade varandra första gången genom Unga Reumatiker i maj 2016. De började prata, klickade direkt och hittade ett gemensamt intresse; utmaningar. Under sommaren och hösten stöttade Helen Madeleine i hennes utmaning att göra En Svensk Klassiker för att visa att reumatism aldrig ska vara ett hinder att uppnå sina drömmar. Madeleine stöttade i sin tur Helen i hennes utmaning att genomföra ett minitriathlon i Kalmar. De har hejat på varandra via Snapchat och Facebook.

Nu är vi här, i en gemensam utmaning att den 9 juli 2017 genomföra Ironman 70.3 i Jönköping. 1,9 km simning, 9 mil cykling och 2,1 mil löpning. Målet är målet, vi ska klara det. Vi vill härmed bjuda med er på vår resa. En resa som aldrig kommer handla om resultat, utseende, vikt- eller kosthets. En resa som kommer vara smärtsamt ärlig och samtidigt härlig. Den handlar om att kämpa och stötta, gråta och skratta, att alltid fortsätta framåt mot målet. Vi har båda reumatism i hela kroppen, men det kommer ALDRIG att stoppa oss.

Varför har vi då valt att döpa hela projektet till ”Stark Reumatiker”?
Som reumatiker är en stark på många sätt. Det krävs mental styrka för att leva ett aktivt dagligt liv med smärta och trötthet. Träning är en viktig och effektiv smärtlindring, och att vara stark fysisk minskar allt som oftast värken. Vi är dessutom starkare tillsammans! Det är i gemenskapen och förståelsen vi känner oss som starkast, därav “Stark Reumatiker”.

Alla som vill kämpa för att nå sitt mål kan tagga  #måletärmålet och #starkreumatiker. Då kan vi följa varandras resor, stötta och heja längs träningen och ända in i mål, både på den här bloggen och i andra sociala medier. Nu kör vi!

cropped-blarg1.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s