Värme och dans

Värmen är som balsam för lederna. Skovet och smärtan försvinner inte, men allt känns mjukare och bättre. Jag är på Gran Canaria i San Augustin hos min kompis familj som bor här. De tar god hand om mig med sol, vitaminer, vila och kärlek.

Långa promenader vid havet är härligt.

Vi bor precis i närheten av ett rehabcenter bland annat riktat till reumatiker. Jag tänkter gå dit någon dag och se lite hur de jobbar. Jag har aldrig varit på klimatvård då jag aldrig vågat säga till mina läkare hur ont jag har och när de föreslagit klimatvård har jag tvärvägrat och rabblat mitt mantra: ”Jag är inte reumatiker, jag kommer bli frisk i tonåren.” Nu har jag förstått att det hade varit det bästa som skulle kunna ha hänt mig.  Ellen Hedberg, vice ordförande i Unga Reumatiker, och jag leker med tanken att starta ett Reumacenter för unga reumatiker i Sverige. Det är just nu min favoritdagdröm.

Idag sitter jag och jobbar. Har massa kvar att göra innan året får ta slut. Men natten till idag dansade jag tills gryningen på en reggaetonclub. Att gå ut och dansa ser jag som ett fantastiskt träningspass. Rolig träning är bra träning. Reggaeton är skonsamt för lederna med mjuka rörelser och musiken är underbar. Med bra skor orkar jag dansa tills stängning.

/Madeleine

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s