100 dagar

Rubriken säger nog det mesta, men idag är det 100 dagar kvar tills vi genomför vår utmaning och förhoppningsvis har den roligaste dagen tillsammans med alla andra triathleter!!
Om vi är peppade? Japp!

Simma 1,9km

Cykla 90km

Springa 21.1km

Ironman Jönköping, 70.3

Det ska bli så häftigt att befinna sig i Jönköping hela den veckan, och framförallt söndag den 9 Juli. En måste ha mål att se fram emot, och jag (Helen) tänker att ett av målen är att bara befinna sig i den tävlingsstämningen som kommer att infinna sig. Så så roligt som det ska bli!

I det här inlägget vill jag lyfta de som är runt omkring mig, som hjälper mig på den här resan med stöttning och hejjarrop. Absolut finns det otroligt mycket krav på mig själv att genomföra träningen så jag vet att jag ger min kropp en rättvis chans att klara av tävlingen. Men utan motivation och stöd från de jag har närmast är det långt ifrån lika roligt eller motiverande att göra den här resan. Det är otroligt många som hejjar på oss, och jag tänkte skriva lite kort om några här nedan. ❤

Sofia

Jag vet inte om jag skrivit det innan, men helgen i Jönköping kommer inte bara bestå utav triathlon för min del. En av mina bästa vänner ska nämligen gifta sig dagen innan tävlingen, turligt nog bor de i Jönköping och jag ska lyckas kombinera det här…hehe.
I alla fall, Sofia och jag lärde känna varandra här i Kalmar när båda läste våra respektive utbildningar och sen har vi hållit ihop. Det ska bli otroligt kul att dela deras stora dag dagen innan tävlingen. Även fast många nog skulle diskutera hur oklokt det är att gå på festligheter dagen innan så är det något jag inte kan ge vika på: ens bästa vän gifter sig inte varje dag precis.
Som kuriosa på den här texten är både Sofia och hennes blivande man R, otroligt stöttande i den här satsningen. De har kollat av tider med mig som jag måste göra vissa saker inför tävlingen, hennes moster ska fixa pasta (kolhydratladdning) till middagen åt mig. Ja, massor med saker som är underbart med hela hennes familj! Om inte annat kan det även bli så att jag är tvungen att checka in mina prylar i finklänning pga tidspress….haha.

Min Daniel

Daniel är min andra halva här i livet. Visst att han emellanåt (nog rätt ofta) är skeptisk till alla mina påhitt och utmaningar som jag tar mig för, men han finns alltid där. Han stöttar och hejjar på och håller om mig när jag behöver det. Han är helt enkel bäst!

Att han dessutom accepterar och förstår min vilja i att kunna kombinera både tävlingen och Sofias bröllop den helgen är ännu mer underbart. Han försöker sätta sig i i vad jag pratar om och vilket schema jag går efter med träningen, och det betyder minst lika mycket som att bara få en simpel high five! Alla borde ha en Daniel ❤helen_daniel

Mamma

Det finns nog få personer som på så kort tid har blivit insatt i triathlon som min mamma. Varje år som Michelle (En annan av mina bästa vänner), eller hennes pappa har tävlat Ironman Kalmar har min mamma stått och hållit koll på om de passerat vid ”hennes” vätskestation på Öland. Hon försöker förstå de stora frisbeesarna (disc-hjul, dvs heltäckta bakhjul) och nyttan med dem, även alla termer och vissa regler. Det är rätt häftigt! Hon stod även ute i spöregnet och hejjade på mig vid mållinjen när jag gick i mål på MiniTri i Augusti förra året. Jag vet att hon kommer att följa både mig och Madeleine från datorn och mobilen när vi tävlar Jönköping – man kan följa våra startnummer digitalt!

Sen finns det otroligt många fler som jag är så tacksam för att ha runt mig på hela den här resan. Utan stöd och hejjarrop blir det långt ifrån lika roligt!

Nu är det somsagt 100 dagar kvar tills den stora dagen. Jag är så sjukt nervös och taggad inför alltihop! Jag låter bilden nedan tala för vilken utmaning som komma skall, det är en bild på en backe från Jönköping förra året som jag fann på Instagram! (kontot heter @pierreosbeck, men jag hittade den under #ironmanjonkoping)

jönköping_backe//Helen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s