Tävlingsdags!

Det är lite mer än en månad kvar till Ironman 70.3 Jönköping och det händer mycket saker nu!

Bland annat lever lederna sitt egna lilla liv vilket innebär en lite halvkrasslig uppladdning för oss båda två.

Den 7/6 sprang jag (Helen) Wings for Life World Run här i Kalmar. Madeleine fick tyvärr förhinder och kunde inte komma ner. Hur som, det var en fantastisk dag: solen sken och det var lagom blåsigt. Startskottet gick kl.13:00 och vi gav oss iväg. Jag kände mig stark som tusan, men otroligt pollenpåverkad så hade problem med andningen. 

9.33 km blev min distans! Jag kom inte över Ölandsbron i år heller, ynka 400meter därifrån. Men jag är nöjd! Sprang hela vägen och tyckte det gick prima! Knäna höll och det kändes stabilt.


Nu i helgen väntad det tävling(!) för mig. Jag är anmäld till Växjö Triathlon Olympisk distans. Dvs simma 1,5km, cykla 40km, springa 10km.

Jag är mest nervös för simningen. Det är inte supervarmt i vattnet vilket gör att jag automatiskt spänner mig och då går det inte riktigt så bra i vattnet som jag vill. Igår (22maj) hakade jag på min triathlonklubbs träning utomhus. De skulle simma cykla och springa i en följd. Jag ville mest testa min våtdräkt eftersom jag inte simmat med den ännu.

Det gick bra, lite kallt i vattnet, 14°C och jag gav mig iväg. Lite ringrostig i tekniken då jag inte simmat på ett tag av allergiskäl. Jag är väldigt allergisk mot pollen och när det satte igång här i Sverige reagerar jag direkt mycket kraftigare på kloret i bassängerna. Vilket då inte är ultimat om jag ska simträna.

Växjö tänker jag köra mest för simningens skull. Det är nästan samma distans som i Jönköping (400m kortare) och jag vill se hur det går. Självklart hoppas jag att jag kommer ut på både cyklingen och löpningen också. Det vore roligt!

Håll tummarna för mig i helgen. Vi ska bli bättre på att kika in här och uppdatera er – det har bara varit lite mycket nu under våren med en massa annat.

Kram på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s